Дивіться кліп до пісні The HARDKISS "00:00" – він присвячений тим, хто тримає світло
Кадр з кліпу

Український гурт The HARDKISS випустив кліп до пісні "00:00". Відео присвячене українським героям — енергетикам, тим, хто тримає світло.

За словами режисера кліпу Міті Бородіна та оператора-постановника Руслана Богдана, ідея зняти цю історію прийшла минулої зими, коли українці сиділи без світла. "Багато хто знімає кіно про військових. Нам захотілося розказати про ще одних героїв нашого часу — енергетиків", — додали креатори.

У головних ролях знялися актори: Олександр Кобзар, Ксенія Баша, Вероніка Ольшана. Відео знімали в лютому в Посад-Покровському. Участь у кліпі брали реальні люди — працівники місцевого "ХерсонОблЕнерго". 

"З тих, кого ви можете побачити у відео, шістьох людей вже немає серед живих, вони загинули на роботі. Наша історія про самотність. Про відвагу та сміливість. Про енергетика під час війни", — зазначив Бородін.

Минулого року, 10 жовтня, напередодні опалювального сезону, Росія почала здійснювати масовані ракетні атаки по енергетичних об’єктах критичної інфраструктури України. За статистикою Міністерства енергетики України та компанії ДТЕК, за 19 місяців повномасштабної війни під час виконання своїх професійних обов’язків загинуло 367 енергетиків, 940 людей зазнали поранень.

З початком нового опалювального сезону, розуміючи виклики та небезпеку, з якими доводиться стикатися енергетикам, гурт, режисер та оператор таким чином хотіли сказати "дякую" фахівцям.

Фронтвумен The HARDKISS Юлія Саніна розповіла, що пісня "00:00" — це один з їхніх найулюбленіших треків з альбому "Залізна ластівка". Тому коли їм надійшла пропозиція підібрати музику до відеороботи, вони зрозуміли, що ця пісня ідеально підходить: і за настроєм, і за змістом.

"Пісня разом із відеорядом — це присвята людям, які, незважаючи ні на що, продовжують працювати, продовжують жити заради інших людей. Як би складно не було, нам доведеться говорити на ці теми. Говорити з людьми про їхні втрати, психологічно підтримувати, разом шукати мотивацію жити далі", — підсумувала Юлія Саніна.