Стало відомо нову дату премʼєри фільму "Дюна: Частина друга"
Фото: Warner Bros

Warner Bros. оголосила нову дату виходу "Дюна: Частина друга" режисера Дені Вільньова. Стрічка вийде 1 березня 2024 року, на два тижні раніше, ніж планувалося, повідомляє Variety.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Спочатку реліз фільму був запланований на 3 листопада. У серпні 2023 року Warner Bros. перенесли премʼєру на 15 березня через страйк сценаристів.

Літературною основою сценарію фільму стала друга половина науково-фантастичного роману Френка Герберта "Дюна". Відомо, що в сценарії буде приділено більше уваги персонажу Зендеї — Чані.

"Дюна-2" розкаже про міфічну подорож Пола Атріда з Чані та фременів на шляху помсти заколотникам, які знищили його родину. "Між коханням усього свого життя й долею відомого всесвіту він обирає боротьбу проти жахливого майбутнього, яке лиш він може передбачити", — йдеться в описі до фільму.

Актори оригінального фільму "Дюна" Тімоті Шаламе, Зендая, Ребека Фергюсон, Джош Бролін, Дейв Баутіста, Стеллан Скарсгард, Шарлотта Ремплінг і Хав’єр Бардем повернулись до другої глави. Серед новачків франшизи — Крістофер Вокен, Остін Батлер, Флоренс П’ю та Леа Сейду.

Перший фільм вийшов одночасно в кінотеатрах і на Max (тоді відомий як HBO Max) у листопаді 2021 року та зібрав 402 мільйони доларів у світовому прокаті. Він також отримав 10 номінацій на премію "Оскар", зокрема за найкращий фільм. "Дюна" здобула премії "Оскар" за оригінальну музику, звук, монтаж фільму, операторську роботу, дизайн і візуальні ефекти.