У Лондоні відбудеться концерт з голограмою Елвіса Преслі
Фото: Elvis Presley Enterprises

Співака Елвіса Преслі збирається повернутися до життя віртуально в рамках імерсивного концерту Elvis Evolution. Для створення голограми музиканта використають фотографії та відео Елвіса, пише The Guardian.

Премʼєра Elvis Evolution з використанням штучного інтелекту та голографічної проєкції, відбудеться у листопаді в Лондоні. Шоу також відбудуться в Лас-Вегасі, Токіо та Берліні.

Технологія на основі штучного інтелекту дозволить відтворити цифрового Елвіса в натуральну величину з декількох тисяч його особистих фотографій і домашніх відеозаписів.

Засновник і генеральний директор компанії Layered Reality, яка займається імерсивними шоу, Ендрю МакГіннес заявив, що цей концерт — це "данина від наступного покоління музичній легенді". "Елвіс зберігає статус всесвітньої суперзірки, і люди по всьому світу більше не хочуть сидіти й пасивно отримувати розваги — вони хочуть бути частиною цього", — додав МакГіннес.

На місці проведення концерту в центрі Лондона також організують тематичний бар та ресторан на тему Елвіс із живою музикою, діджеями та виступами артистів.

Ця ініціатива з шоу Преслі з’явилася після надзвичайного успіху Abba Voyage, віртуального концерту з аватарами шведського попгурту. Концерт відтворював цифрову версію співаків 1970-х років, які виступають на власній спеціально побудованій арені на 3000 місць у східному Лондоні.

За перший рік Abba Voyage продала понад 1,3 мільйона квитків. 90-хвилинне шоу та арена коштували 140 мільйонів фунтів стерлінгів і сім років на розробку. Над шоу працювали 1000 художників візуальних ефектів, а для анімації аватарів знадобився мільярд годин комп'ютерних годин. 

Елвіс Преслі — один із найуспішніших музикантів XX століття. У США його називають "Король рок-н-ролу". Він здобув популярність у 1950-х роках і відомий завдяки таким хітам, як Hound Dog і Suspicious Minds. Він помер у 1977 році у віці 42 років.

Преслі виграв три премії "Ґреммі", отримав нагороду "Ґреммі за життєві досягнення" у віці 36 років і був включений до кількох музичних залів слави. У 2018 році Преслі був посмертно нагороджений Президентською медаллю Свободи, найвищою відзнакою, якою чинний президент може нагородити цивільну особу.

У 2022 році на екрани вийшов фільм про життя Преслі, знятий режисером Базом Лурманном. Актор Остін Батлер пізніше отримав кінопремію BAFTA за роль співака. Інший фільм "Прісцилла" режисерки Софії Копполи розповідає про стосунки співака та його колишньої дружини Прісцилли Преслі.