У Лондоні викрали нову картину Бенксі – ймовірних зловмисників вже затримала поліція
Фото: Banksy / Instagram

У Лондоні двоє невідомих викрали останню роботу вуличного художника Бенксі. Це сталося менш ніж за годину після того, як художник визнав своє авторство. Двох ймовірних зловмисників вже затримала поліція, пише BBC.

В пʼятницю на півдні Лондона на червоному дорожньому знаку STOP з'явилися три військові безпілотники. Підписники Бенксі в Instagram інтерпретували цю роботу як "заклик до припинення вогню у секторі Гази".

Фото: Banksy / Instagram
Фото: Banksy / Instagram

Одразу через годину після того, як Бенксі визнав своє авторство, двоє невідомих викрали його роботу. На відео й фото із соціальних мереж видно, як один чоловік тримає орендований велосипед, на якому стоїть інший і відламує знак від стовпа плоскогубцями, а потім тікає з ним.

24 грудня лондонська поліція повідомила, що заарештувала 20-річного підозрюваного. Наразі його випустили під заставу до подальших розслідувань. А вже 25 грудня затримали 40-річного чоловіка, він залишається під вартою.

Розслідування триває, тож правоохоронці просять зателефонувати в поліцію тих, хто знає, де зараз знаходиться знак.

А поки що місцева влада встановила на місці новий дорожній знак, щоб не наражати на небезпеку учасників дорожнього руху.

Бенксі — псевдонім відомого англійського вуличного художника графіті, політичного активіста та режисера, особа якого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. 

  • У раніше втраченому інтерв'ю BBC вуличний художник Бенксі підтверджує своє ім’я. Він представився Роббі.
  • У листопаді 2022 року Бенксі підтвердив, що створив сім графіті в різних місцях України, зокрема в Києві, Ірпені та Бородянці.