У Львові на місці старого бомбосховища хочуть збудувати апарт-готель
Фото: Андрій Асанов

У Львові на житловому масиві Сихів планують збудувати багатофункціональний комплекс із дворівневим підземним паркінгом. Ескіз розглядали на архітектурно-містобудівній раді, повідомляє "Твоє місто".

Комплекс буде 10-поверховим та вміщатиме дворівневий підземний паркінг на 40 автівок. Нижчий рівень паркінгу планують використовувати як протирадіаційне укриття. Основною функцією будівлі буде апарт-готель, а також там розмістять офісний центр й торгові приміщення.

Зазначається, що комерційні приміщення займуть перший поверх, офіси — з другого по четвертий, з п’ятого до десятого — апарт-готель із 42 номерами.

На даху облаштують котельню. Четвертий поверх зроблять заскленим, щоб візуально відділити готельну частину від стилобату.

Фото: Андрій Асанов
Фото: Андрій Асанов

Ділянку площею 0,135 гектара розташовано на розі Угорської та проспекту Червоної Калини. Раніше на цьому місці було бомбосховище площею 97 м² — заглиблена у землю бетонна споруда 1976 року з десятьма приміщеннями. Станом на 2021 рік її технічний стан визнали незадовільним, тому Фонд держмайна продав споруду за 5,2 млн грн.