У Львові встановлять простір пам’яті Євгена Коновальця: візуалізація
Фото: Дмитро Сорокевич

У Львові обрали переможця відкритого архітектурного конкурсу на створення простору пам’яті Євгена Коновальця. Перемогла львівська команда під керівництвом Дмитра Сорокевича. Про це в прямій трансляції Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Фото: Дмитро Сорокевич
Фото: Дмитро Сорокевич

У конкурсі взяло участь 13 команд з різних міст України. Переможця конкурсу обрали одноголосно. Меморіал, який встановлять у Львові, буде виготовлений зі сплаву брухту російських танків.

Цей проєкт став прямою квінтесенцією вислову Євгена Коновальця: "У вогні залізо переплавляється на сталь, в боротьбі народ формується в націю".

Фото: Дмитро Сорокевич
Фото: Дмитро Сорокевич

Меморіал буде створений з двох збройних шаф-пірамід, через які можна пройти. Вийти можна вузькою стежкою, яка є метафорою до єдиного шляху в боротьбі за свободу. Перспектива порталу з двох стін-шаф орієнтована на дерево, яке символізує розквіт та життя, вищу мету.

Фото: Дмитро Сорокевич
Фото: Дмитро Сорокевич

"На початку вулиці Коновальця постане дуже сильний метафоричний простір, який відображатиме філософію Коновальця. Ця пропозиція є значно сильнішою і в архітектурному, і в ідейному планах", – пояснив головний архітектор Львова.

За словами архітекторів, навколо меморіалу планують організувати відпочинкові місця і покращити благоустрій. Крім цього, додадуть ще один безбар’єрний доступ до Львівської політехніки.