У Львові запустили продаж ЛеоКарт: ціни, де купити, коли почнуть діяти
Фото: Львівська міська рада

За перший день продажу у Львові купили майже 1,5 тис. транспортних карток ЛеоКарт. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Як наголосив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, користуватися ними можна буде з 11 грудня, з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усіх видах транспорту. До цього часу користуватися такою карткою пасажирам не рекомендують.

"Продаж ЛеоКарт "для усіх" ми відкрили за місяць до запуску безготівкової оплати проїзду в усіх видах транспорту. Аби люди, які обрали для себе такий спосіб оплати в перспективі, могли підготуватися та придбати собі таку картку", — сказав Забарило.

Коли запрацюють ЛеоКарт

Користуватися загальною ЛеоКарт можна буде після повноцінного запуску безготівкової оплати та дії єдиних тарифів на проїзд в автобусах, трамваях та тролейбусах. Саме з 11 грудня ця картка буде найзручнішим та найдешевшим способом оплати в транспорті. До 11 грудня вона не є підставою для проїзду. Під час валідації кошти з рахунку ЛеоКарт будуть списані.

Скільки коштує ЛеоКарт

Пасажир має оплатити вартість пластикової картки – носія квитка. Ця сума затверджена рішенням виконкому і становить 60 грн. Також необхідно внести депозит у розмірі 10 грн – ця сума залишається на балансі картки і дає можливість пасажиру, навіть у разі нульового балансу, здійснити одну резервну поїздку. Далі пасажир поповнює баланс картки – від 1 гривні і більше.

Де купити ЛеоКарт

Купити загальні транспортні картки ЛеоКарт та поповнити їх баланс можна у 43 пунктах на основних зупинках громадського транспорту. Йдеться про 35 кіосків "Інтерпрес" та 8 терміналів EasyPay, що облаштовані відповідними диспенсерами.