У Пакистані заборонили святкувати Новий рік на знак солідарності з Палестиною
Фото: Unsplash

Виконувач обовʼязків прем'єр-міністра Пакистану Анваар-уль-Хак Какар на знак солідарності з палестинцями заборонив організовувати святкування Нового року в країні, повідомляє Radio Pakistan.

У своєму відеозверненні Какар закликав пакистанців "дотримуватися простоти" на Новий рік, щоб висловити солідарність із жителями сектору Гази.

"Весь пакистанський народ і мусульманський світ перебувають у стані глибокої скорботи через геноцид палестинців. Враховуючи надзвичайно тривожну ситуацію в Палестині, у Пакистані буде діяти повна заборона на організацію будь-яких заходів, пов’язаних зі святкуванням Нового року", — наголосив Какар.

Пакистан не має дипломатичних відносин з Ізраїлем і відмовляється визнавати його як суверенну країну, доки не буде створено "життєздатну та незалежну палестинську державу". Зокрема, пакистанці не можуть відвідувати єврейську державу, оскільки в їхніх паспортах зазначено, що він "дійсний для всіх країн світу, крім Ізраїлю".

  • 7 жовтня 2023 року під час вторгнення терористів ХАМАС із сектору Гази до південних районів Ізраїлю загинули понад 1400 осіб, були захоплені та вивезені до Гази як заручники щонайменше 240 осіб, зокрема немовлята, діти, жінки та люди похилого віку.
  • 8 жовтня уряд Ізраїлю офіційно оголосив про стан війни. Наступного дня ЦАХАЛ розпочав повну блокаду сектору Гази, а потім розпочав масштабну воєнну операцію зі знищення військової інфраструктури ХАМАС.