У Південній Кореї студенти подали до суду, бо викладач закінчив іспит на 90 секунд раніше
Фото: EPA

Група південнокорейських студентів подала до суду на уряд через те, що їхній вступний іспит до коледжу закінчився на 90 секунд раніше запланованого терміну, пише BBC.

Студенти просять 20 мільйонів вон (15 400 доларів) кожен — вартість річного навчання у коледжі. Адвокат стверджує, що раптове закінчення іспиту вплинуло на їхні результати.

У Південній Кореї вступний іспит до коледжу, відомий як Suneung, триває вісім годин і містить завдання з кількох предметів, що йдуть один за одним. Suneung є одним із найважчих іспитів у світі. Під час щорічного іспиту вживається низка заходів, щоб допомогти студентам сконцентруватися, таких як закриття повітряного простору країни та відстрочення відкриття фондового ринку.

Щонайменше 39 студентів із Сеула заявили, що під час першого етапу іспиту з корейської мови дзвінок пролунав раніше.

Деякі студенти одразу висловили протест, але повідомили, що керівники все одно забрали їхні папери. Вчителі визнали помилку перед початком наступної частини іспиту і повернули півтори хвилини під час обідньої перерви, але студенти змогли лише заповнити порожні рядки, їм не дозволили змінити відповіді.

Студенти зазначили, що були настільки засмучені, що не могли зосередитися на інших частинах іспиту. Зокрема, деякі відмовилися складати іспит і повернулися додому. Чиновники заявили, що інспектор, відповідальний за конкретний іспит, неправильно визначив час.

Це вже не перший випадок, коли студенти подають до суду через передчасний дзвінок. У квітні суд у Сеулі присудив 7 мільйонів вон (5250 доларів) студентам, які стверджували, що на іспиті Suneung у 2021 році дзвінок пролунав приблизно на дві хвилини раніше.