У польському місті Лодзь відкриють підземні річки
Візуалізація: Konior Studio

В польському місті Лодзь планують відкрити кілька ділянок річок, що протікають під землею, і створити уздовж них зони відпочинку, повідомляє whiteMAD.

У виданні зазначають, що річка в місті є фактором, який визначає його вигляд. У Варшаві та Кракові є Вісла. Річка Варта протікає через Познань, а Одер — через Вроцлав. У Лодзі немає води, яка могла б забезпечити місця для відпочинку з бульварами та пішохідними доріжками.

Фото: Piastu, wikimedia.org
Фото: Piastu, wikimedia.org

Влада Лодзі повідомляє, що багато людей не усвідомлюють, що в місті багато річок. Однак вони були заховані під землею. Їх фрагменти хочуть розкрити і зробити привабливим місцем відпочинку для місцевих.

Фото: Arewicz, wikimedia.org
Фото: Arewicz, wikimedia.org

Торік забудовники району Ксєнжи Млин оприлюднили наміри розкрити частину підземного колектору, яким тече річка Ламус. Тепер муніципалітет оголосив про плани відкрити річки Нер і Лудка.

Влада міста планує очистити русла річок, зробити доріжки для пішоходів, велосипедистів та зробити містки. Мешканці зможуть відпочити на галявинах, де будуть встановлені лавки, урни для сміття та висаджені нові рослини.