У полтавській їдальні, в якій отруїлися 27 студентів, знайшли кишкову паличку
Фото: Unsplash

У Полтаві перевірили їдальню "Студентське кафе", яке розташоване на території Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка". Фахівці з Держпродспоживслужби виявили там численні порушення.

У ніч проти 6 грудня з отруєнням госпіталізували 27 студентів юридичного інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого. Напередодні отруєння вони харчувалися в їдальні "Студентське кафе".

Результати лабораторного дослідження показали вміст кишкової палички в шаурмі та котлетах. Інфекцію також знайшли у двох змивах з посудин для готових страв та зі столу для розробки сировини. Зокрема, кишкову паличку виявили в гігієнічних змивах з ложки, чашки, стаканів, столу для чистого кухонного посуду, ножа для нарізання варених овочів та тертки. 

 У їдальні виявили ще такі порушення якості продуктів:

  • у філе курячому охолодженому та маслі солодковершковому селянському встановлено невідповідність за вмістом КМАФАнМ;
  • у капусті свіжій виявлено перевищення вмісту нітратів;
  • вода забруднена коліформними бактеріями — це група бактерій, які у високих концентраціях містяться у фекаліях теплокровних тварин.

Через деякий час після першої перевірки фахівці знову навідалися до закладу, однак представники вишу, на території якого розташована їдальня, не пустили їх. Інспектори Держпродспоживслужби звернулися до поліції.