У Валенсії на міських кладовищах встановили сонячні панелі
Фото: Unsplash

В іспанському місті Валенсія на кладовищах встановили сонячні панелі у межах програми Requiem in Power (RIP). Про це повідомляє The Mayor.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

У межах ініціативи мають встановити 6658 фотоелектричних панелей на місцевих кладовищах.

За словами Алехандро Рамона, радника з питань надзвичайних кліматичних ситуацій та енергетичного переходу, мета полягає у створенні найбільшої міської сонячної електростанції у всій Іспанії.

На першому етапі програми встановили 810 фотоелектричних панелей на кладовищах Грау, Кампанар та Бенімамет, завдяки яким вдасться отримувати понад 440 000 кіловатів електроенергії в рік.

Проєкт Requiem in Power є частиною кліматичної програми "Валенсія 2030", завдяки якій місто вибрали Зеленою столицею Європи 2024 року.

Потужність із виробництва відновлюваної енергії у Валенсії буде інтегрована в інфраструктуру та громадські будівлі у 2030 році, міське освітлення стане на 100% світлодіодним.

Зелена електроенергія, вироблена на кладовищах, буде в основному використовуватися для споживання в муніципальних будівлях, щоб зробити місцевий громадський сектор самодостатнім, але 25% її також піде на енергопостачання тисяч вразливих домогосподарств.