Українка провела акцію в Каннах: її сукня в кольорах прапора України стала червоною — фото
Фото: Ілона Чернобай

На 76-му Міжнародному Каннському кінофестивалі, який розпочався 16 травня і триватиме до 27 травня, українська блогерка Ілона Чернобай влаштувала акцію на підтримку українців.

Сукня Ілони, що нагадує прапор України, на головному хіднику Канн забарвилася червоною фарбою, нагадуючи про українців, які досі залишаються в окупації і яких можуть убити просто за прихильність до України.

Фото: Ілона Чернобай
Фото: Ілона Чернобай

Багато хто з них не може покинути свою домівку через низку причин: хтось залишається біля нетранспортабельних рідних, хтось панічно боїться невідомого майбутнього, хтось допомагає ЗСУ, надаючи важливу інформацію. Багато людей сховали український прапор і зберігають його на свій страх і ризик, щоб тепло зустріти українських воїнів під час деокупації.

Одразу після перформансу Ілону вивела охорона, проте фото й згадки швидко розлетілися французькими ЗМІ.

Фото: Ілона Чернобай
Фото: Ілона Чернобай

Цьогоріч Каннський фестиваль відвідали багато росіян, зокрема відкрили його фільмом, де одним зі співпродюсерів є російський продюсер Костянтин Елькін, який продовжує працювати в Росії.

Для Ілони Чернобай це болісна тема, оскільки вона сама родом із прифронтового Краматорська, який уже вдруге з 2014 року був під загрозою окупації росіянами.

"На Каннському фестивалі є люди з різних країн: Великої Британії, Іспанії, Польщі, Німеччини. Уявіть, що до вас можуть прийти та вбити за прапор вашої країни. Українцям уявляти не треба. Вони щогодини наражають себе на небезпеку не тільки за наявність прапора, а навіть за прості розмови українською мовою. Наше головне завдання — показати, що Україна не відмовляється від своїх територій і людей. Ми знаємо, що на нас чекають у Донецьку, Луганську та Ялті, попри будь-які міфи російської пропаганди", — говорить Ілона.