Українські архітектори Archimatika спроєктують житловий комплекс у Єревані
Фото: Archimatika

Українська архітектурна компанія Archimatika та нідерландська West 8 разом спроєктують житловий комплекс у Єревані. Про це повідомила Archimatika в Facebook.

"Наш досвід в розробці проєктів на великих територіях є унікальним не тільки для нашої країни – і тому нас залучають для участі в проєктах такого масштабу і за кордоном", – пишуть архітектори.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

Як повідомляє Хмарочос, для Вірменії це перша міжнародна співпраця з європейськими архітекторами у такому масштабі. Комплекс розташується на 50 гектарах території колишнього заводу АрмЕлектроМаш. Загальна площа майданчика складає 50 гектарів. Зараз тут розташовані промислові та складські приміщення.

Архітектори з Нідерландів складають майстер-план, тоді як українці — розробляють детальне проєктування території, об’єми, візуальний образ та планування будівель.

"Ми продовжили подальший розвиток проєкту, як компанія, що володіє унікальним досвідом в реалізації таких великих проєктів. Нараз ми здійснюємо детальне проєктування території, розробляємо квартальну забудову, візуальний образ та планування будівель", – повідомляють українські спеціалісти.

За їх словами, після багатьох років застою, в країні з’являється запит на європейські цінності – зокрема, і у підходах до проєктування.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

На території комплексу збудують відкриті квартали з шести-семиповерховими будівлями та 11-поверховими "акцентами". Знакові об’єкти колишньої промзони збережуть і адаптують під нові функції.

В оздобленні використають традиційні матеріали місцевого видобутку: туф, фельзит, базальт, травертин тощо. Деякі фасадні елементи прикрасять традиційним вірменським різбленням по каменю. Кожен квартал матиме свої індивідуальні риси.

Враховуючи клімат Єревана, передбачено велику кількість зелених тінистих просторів, що перетікатимуть один в одного й огортатимуть будівлі з усіх боків. Загальна площа озеленення складе 40% ділянки.

Завдяки теплому клімату на території розмістять велику кількість терас, балконів, лоджій та інших відкритих просторів.