У Броварах зріжуть понад 3000 дерев заради будівництва нового житлового комплексу
Фото: Трибуна Бровари

Міська рада Броварів дозволила зрізати 3306 дерев і 222 кущі для будівництва нового житлового комплексу, повідомляє Трибуна Бровари.

Йдеться про землі на вулиці Київській, 225, що знаходяться у державній власності. Як зазначено в акті обстеження зелених насаджень, стан усіх дерев і кущів "задовільний".

Зараз на ділянці ростуть тисячі дерев різного віку та різних порід, серед яких — понад тисяча горнолистих кленів і понад пів тисячі беріз. З усіх дерев вирішили зберегти лише 12: 6 кленів, ялину, вербу, липу, дві сосни та тую.

За видалення дерев та кущів ТОВ "ДБК-Партнер" має заплатити місту компенсацію у розмірі 13,2 млн грн.

Як зазначив Володимир Мокренко, керівник одного з підрозділів Держспецзв'язку, видалення дерев заплановано протягом місяця.

Наприкінці травня у міськраді презентували проєкт нової багатоквартирної забудови на ділянці 6,3 га на вулиці Київська, 225. В ЖК буде 6 будинків на 24 поверхи кожен. Загальна кількість квартир — 2400. Після зведення комплексу квартири мають отримати 180 військовослужбовців.

Фото: Трибуна Бровари
Фото: Трибуна Бровари

Перші поверхи відведуть під комерційні приміщення. У новому мікрорайоні планують побудувати дитсадок на 120 місць і п’ять надземних багаторівневих паркінгів на 1200 автомобілів.

Проєкт забудови передбачає, що 2 га виділять під озеленення. Планують висадити газони, кущі, дерева, щоб компенсувати зрубані насадження.

Загалом побудувати новий масив із робочою інфраструктурою забудовник планує за три роки.