У Бучі відновили школу мистецтв за 10 мільйонів гривень
Фото: благодійний фонд BGV

У Бучі за підтримки німецьких донорів оновили фасад дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького. Оновлення фасаду та комплексний ремонт коштували 10 мільйонів гривень. Про це повідомили у благодійному фонді BGV.

На початок 2023 року вже відновили покрівлю, вхід, системи водопостачання й водовідведення; замінили вікна й двері, встановили навігаційні елементи, а також придбали потужний генератор, щоб забезпечити безперебійне навчання. У школі облаштували додаткові кабінети – щоб збільшити кількість дітей, які там навчаються.

Фото: благодійний фонд BGV
Фото: благодійний фонд BGV

Зокрема, в навчальний заклад закупили техніку — 40 ноутбуків, а також вручили музичні інструменти дітям — 7 сучасних електронних піаніно, 4 гітари, 6 сучасних синтезаторів, 2 віолончелі, 3 скрипки та акордеон.

Благодійний фонд BGV спільно із німецькими донорами виконали низку робіт для облаштування інклюзивного простору та організації відповідного процесу навчання на базі Бучанської школи мистецтв, щоб забезпечити безбар’єрний доступ до всіх видів занять дітям з особливими освітніми потребами.

Також у межах проєкту було оплачено 100 річних стипендій дітям для навчання у Бучанській дитячій школі мистецтв.

До нового навчального року у школі планують укомплектувати художні класи, закупити нові меблі, телевізійну техніку для організації навчального процесу, а також закупити партію музичних інструментів для духового оркестру учнів школи мистецтв.

Фото: благодійний фонд BGV
Фото: благодійний фонд BGV

Кошти на відбудову школи надала некомерційна організація #WeAreAllUkrainians, фонд Help Alliance від Lufthansa Group та українського благодійного фонду BVG. Окрім цього, значну частину грошей зібрали під час благодійного концерту в Мюнхенській філармонії. Також Lufthansa віддала гроші з пожертв пасажирів своїх рейсів.