В міському застосунку "Київ Цифровий" з'явилася можливість придбати транспортну карту для безконтактної оплати проїзду на валідаторах, повідомляє КМДА.

Після придбання цифрова карта прив’язується до Apple або Google Wallet. У розділі "Транспортна карта" в застосунку "Київ Цифровий" можна як додати пластикову карту, так і придбати цифрову.

Цифрова карта інтегрується з автоматичною системою оплати проїзду та створена для користувачів, які не бажають носити з собою пластик.

Щоб придбати цифрову карту, потрібно:

  • вибрати "Цифрова карта" → "Придбати";
  • вибрати банківську картку в Apple або Google Wallet, щоб прив’язати до неї цифрову карту;
  • оплатити цифрову карту через Apple або Google Pay.

Вартість цифрової карти – 40 гривень. Після оплати цифрова карта автоматично прив’язується до банківської картки у Wallet і до пристрою – лише з них буде здійснюватись оплата проїзду.

У застосунку можна поповнити цифрову карту поїздками та створювати QR-квитки з поїздок, придбати проїзний та стежити за історією оплат.

Щоб оплатити проїзд у наземному транспорті, потрібно: прикласти до валідатора пристрій, із якого придбали цифрову карту, і дочекатися підтвердження оплати на валідаторі – з цифрової карти спишеться поїздка. Якщо на цифровій карті немає поїздок, спишуться 8 грн за проїзд із банківської картки.

Цифрова карта діє в тролейбусах, автобусах, трамваях і на фунікулері. Проте не діє в електричці, оскільки не містить гаманця.

Щоб оплатити проїзд у метро, потрібно: вибрати цифрову карту в застосунку й натиснути "Створити QR-квиток" і сканувати його на валідаторі. З цифрової карти спишеться поїздка.

Якщо не скористатися створеним QR-квитком до опівночі, поїздка повернеться на карту. Оплата цифровою картою через Apple Pay та Google Pay у метро не діє.