У Києві використані газові балони заправлятимуть повторно й відправлятимуть військовим
Фото: КМДА

У Києві починають збір використаних туристичних газових балонів у населення. Порожні балони повторно заправлятимуть паливом і відправлятимуть на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє КМДА.

Цю благодійну та екологічну ініціативу запровадили Київкомунсервіс та волонтери з ТрО Обухівщини. Завдяки проєкту можна розв'язати два важливих питання — збір використаних газових балонів, що накопичились у населення, та їх повторне використання на фронті, йдеться у повідомлені. 

Мешканців столиці просять викидати використані газові балони у помаранчеві контейнери для небезпечних відходів, в отвір для батарейок. Водночас слід дотримуватись інструкції, розміщеної на самих балонах щодо безпечної їх експлуатації та правильної утилізації. Порожні балони передаватимуть волонтерам.

Київкомунсервіс уже промаркував контейнери для небезпечних відходів та розмістив на них QR-код, за допомогою якого громадяни можуть повідомити про залишений у контейнері за певною адресою балон.  Для цього треба відсканувати QR-код на контейнері та обрати розділ "Повідомити про викинутий газовий балон". Повідомлення допоможе швидше зібрати балони та передати їх волонтерам.

Інтерактивну мапу з адресами контейнерів можна знайти за посиланням. У КМДА зауважують, що балони мають бути порожні.