У Києві може з'явитися новий мікрорайон на Воскресенці
Фото: Вікіпедія

У Києві може з'явитися новий мікрорайон на Воскресенці у Дніпровському районі Києва, повідомляє ТСН.

Детальний план території (ДПТ) розробив ТОВ "Київ Проєкт Груп" на замовлення Департаменту містобудування та архітектури КМДА. Проєкт ще не затверджено, він знаходиться наразі у Київраді.

За словами, заступниці директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Тетяни Зайченко, територія площею 115,9 га, на яку розробили детальний план, знаходиться у Дніпровському адміністративному районі й обмежена: проспектом Броварським, проспектом Визволителів, бульваром Перова, проспектом Алішера Навої, вулицею Райдужною та вулицею Пантелеймона Куліша.

У Департаменті наголошують, що на частині території в межах розробки ДПТ передбачена "реорганізація з метою реабілітації природного комплексу, нового житлового будівництва та поліфункціонального використання".

У плані також передбачено: розміщення загальноосвітнього навчального закладу; дошкільних навчальних закладів; будівель громадського та ділового призначення; багатоповерхових паркінгів; відкритих автостоянок; озелененої зони зі спортивним майданчиком й майданчиком для відпочинку; магазинів продовольчих та непродовольчих товарів; закладів громадського харчування; амбулаторії; приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять.

Також у Департаменті додають, що виконали "Моделювання руху транспорту та пішоходів з урахуванням рішень ДПТ".

"На етап 7 років передбачена реалізація першої черги будівництва лівобережного підходу до Подільського мостового переходу — з’єднання з вулицею Алішера Навої. Завершення будівництва лівобережного підходу з реконструкцією вул. Алішера Навої передбачено на етап 20 років", — додає Тетяна Зайченко.

Мешканці мікрорайонів Воскресенки й Райдужного переживають, що через забудову промзони вони зіткнуться з поглибленням транспортних проблем і дефіцитом соціальної інфраструктури.