У Києві створять ландшафтний заказник площею понад 125 га: де він буде
Фото: Unsplash

У Деснянському районі Києва природну територію чотирьох лісових кварталів хочуть оголосити ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". Орієнтовна площа заказника складає 125 га. Про це повідомляє Київська міська рада.

У Київраді зауважили, що створення заказника забезпечить належні умови для збереження ландшафтного і ботанічного різноманіття цінного природного комплексу.

Зазначається, що екологи під час дослідження цих лісових кварталів виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції.

"Під час досліджень у межах проєктованого заказника виявлено такі рідкісні та червонокнижні види флори, як лілія лісова, підсніжник білосніжний, сон розкритий, багатоніжка звичайна, листочня кучерява", — каже депутатка Київської міської ради Юлія Лимар.

За її словами, також тут мешкають різні види тварин, зокрема чапля велика біла, болотна черепаха європейська, кумка червоночерева, жовна сива, жук плоскотілка червона, які також занесені до Червоної книги України.

Необхідність надати цій природній зоні охоронний статус виникла через те, що на її території допускається вирубування дерев. Адже вона належить до категорії рекреаційно-оздоровчих лісів.