У Києві відновили 3 житлових будинки, які були найбільш пошкоджені російськими обстрілами
Фото: КМДА

У Подільському районі відремонтували ще три житлових будинки, які були найбільш пошкоджені російськими обстрілами. Також триває відновлення двох багатоповерхівок у Шевченківському районі. Про це повідомили в КМДА.

Відтак відновлювальні роботи завершили у будинку на проспекті Свободи та двох будинках на вулиці Межовій у Подільському районі.

Будинки були пошкоджені внаслідок ракетного обстрілу у березні минулого року. Ракета вибухнула за кілька метрів від будівель. Вибуховою хвилею та уламками вибило вікна та дверні балконні блоки, вхідні двері до під’їздів.

Були зруйновані системи внутрішніх комунікацій, конструкції даху та покрівля. З’явилися тріщини на сходах та перегородках, стиках панелей, по кутах будівель усередині.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

"На сьогодні будинки повністю оновлені, мають і сучасний утеплений фасад, у переважній більшості квартир зробили аварійний ремонт", – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Також у Києві триває відновлення двох багатоповерхівок на вулиці Глибочицькій у Шевченківському районі, в один з них російська ракета влучила навесні минулого року, у сусідній – влітку. Тут завершити відновлювальні роботи планують до середини липня цього року.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Відновлення 17 найбільш пошкоджених російськими обстрілами житлових будинків розпочали на початку літа минулого року. Це будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах столиці. Минулого року відновили 11 будинків.

Загалом у Києві ракетними обстрілами пошкоджені майже 700 будівель – інфраструктурних, соціальних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеня.

На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету понад 600 мільйонів гривень і ще 200 мільйонів виділив уряд.

Фото: КМДА
Фото: КМДА