На Київщині чоловік намагався продати червонокнижну рись – його затримала поліція
Фото: Тетяна Гончарова / Facebook

Киянин намагався продати червонокнижну рись на Київщині через сервіс онлайн-оголошень. Правоохоронці вилучили тварину. Про це повідомляє поліція Київщини.

За словами поліції, зловмисником виявився 36-річний житель столиці, який навіть не мав відповідних документів на тварину. Крім того, чоловік чинив злісну непокору правоохоронцям та відмовлявся віддавати тварину.

Фото: Поліція Київської області
Фото: Поліція Київської області

На мешканця столиці склали два адміністративні протоколи: за фактом порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, занесених до Червоної книги України. А також за фактом злісної непокори законному розпорядженню або вимозі поліціянта.

Наразі рись передали до відповідного центру тимчасового утримання. Подальшу долю киянина вирішить суд.

Водночас саме зоозахисна організація URSA вступили в контакт із продавцями та домовилась про передання тварини. Рись продавали за $3800. Тварину привезли "потенційним власникам", "як кошеня, в переносці".

Фото: Тетяна Гончарова / Facebook
Фото: Тетяна Гончарова / Facebook

В URSA зазначають, що подібних оголошень у мережі, зокрема на OLX Україна, ще є дуже багато.

"Просимо кожного не проходити повз подібних ситуацій, де порушуються права тварин та умови їх утримання. Краще одразу звертайтеся до правоохоронних органів чи до нас за консультацією. Ми завжди готові надати юридичну підтримку", — кажуть у зоозахисній організації.