У кінотеатрі "Жовтень" покажуть фільм про українських партизанів
Кадр з фільму "Нескорені. Українські партизани"

12 квітня у київському кінотеатрі "Жовтень" покажуть документальну стрічку "‎Нескорені. Українські партизани". Гроші, зібрані на прем’єрі, підуть у фонд Freedom & Humanity на закупівлю ліхтарів для ППО.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Фільм розповідає реальні історії українців, які чинять рух опору на тимчасово окупованих територіях від початку 2014 року. Це перший показ стрічки на великому екрані.

Режисером стрічки став Мирослав Гай — журналіст, блогер і викладач акторської майстерності. Від початку повномасштабної війни Мирослав є активним учасником бойових дій та брав участь у визволенні острова Зміїного.

Прем’єру організовує благодійний фонд Freedom & Humanity. На гроші, зібрані від показу фільму, фонд закупить ліхтарі для системи протиповітряної оборони.

"До нас звернувся один з підрозділів ВМФ України, який потребує певних прожекторів для забезпечення ефективної роботи мобільних груп ППО Військово-морських сил України", — каже співзасновниця фонду Freedom & Humanity Анна Білик.

Замість відкриття чергової "банки" у фонді вирішили влаштувати показ документальної стрічки "Нескорені. Українські партизани".

Побачити фільм в кінотеатрі "Жовтень" можна буде 12 квітня о 19:00. Вхід на сеанс — благодійний внесок на рахунок фонду Freedom & Humanity. Мінімальний внесок — 250 гривень, проте за бажання суму можна збільшити на власний розсуд.

Фото: Freedom & Humanity
Фото: Freedom & Humanity