В Києві пройшов перший благодійний кінопоказ для пенсіонерів на Лівому березі

На правах реклами

Організував кінопоказ благодійний фонд Let’s help, який з 2015 року системно допомагає літнім людям та працює над створенням гідної старості в Україні.

В Києві пройшов перший благодійний кінопоказ для пенсіонерів на Лівому березі

Фонд вже 5 років поспіль реалізує проєкт "Безкоштовні кінопокази для пенсіонерів" у Києві. До липня 2024 року перегляд фільмів проводили на правому березі, у кінотеатрі "Жовтень". Загалом фондом було вже проведено 190 благодійних кінопоказів, які відвідало понад 13 тисяч бабунь та дідунь.

Чому змінили локацію дізнавались у Катерини Сусліч, операційної директорки фонду Let’s help:

"Останнім часом до нас надходило дуже багато запитів з проханням влаштувати кінопокази на лівому березі. До 2022 року фонд проводив сеанси щотижня, в кінотеатрі "Жовтень". Бабуні й дідуні дуже чекали цієї події, спокійно приїжджали на Поділ з будь-якого куточка Києва. Але у воєнний час, через часті повітряні тривоги, пенсіонери не мають змоги безпечно та вчасно дістатись до кінотеатру громадським транспортом на інший берег. Частина з них залишалась вдома і навіть не намагалась приїхати, боячись довгої дороги. Тому нами було прийнято рішення з липня 2024 року почати проводити кінопокази і для мешканців лівого берега. Ми обрали кінотеатр Мультиплекс, що біля метро Лівобережна, в ТЦ "Комод". Він просторий та сучасний. Саме те, що потрібно для того, аби літні люди почували себе комфортно та мали стимул вийти з дому!" – розповідає Катерина Сусліч.

Фонд викуповує всі квитки на ранковий сеанс в кінотеатрі Мультиплекс ТЦ "Комод" та поширює їх через соціальних працівників територіальних центрів Києва.

Цього разу на кінопоказ потрапили малозабезпечені пенсіонери з Дніпровського та Деснянського районів Києва, а також студенти Університету третього віку "Протон". Кінопокази наразі проводитимуться раз на місяць.

В Києві пройшов перший благодійний кінопоказ для пенсіонерів на Лівому березі

"Якщо знайдемо благодійника, який підтримуватиме нас фінансово на постійній основі, аби організувати активне дозвілля для більшої кількості людей літнього віку – ми з радістю збільшимо кількість показів!" – говорить Катерина. "Наразі ж ми дуже вдячні керівництву та співробітникам Мультиплекс в ТЦ "Комод" за активну підтримку нашої ініціативи. Знаємо з власного досвіду, що спілкування з людьми поважного віку інколи вимагає особливого терпіння та витримки, але працівники Мультиплекс в ТЦ "Комод", на нашу думку, чудово впорались із задачею: з посмішкою зустрічають та допомагають нашим глядачам пройти до зали, пояснюють все по декілька разів. Видно, що від щирого серця переймаються проєктом! Можемо із впевненістю сказати – це дійсно найкомфортніший кінотеатр на лівому березі!"

Всі квитки придбані за кошти благодійників, які донатять на сайті на проєкт "Безкоштовні кінопокази для пенсіонерів". Зробити свій внесок та подарувати людям поважного віку можливість провести свій час активно та цікаво можете і ви, зробивши внесок на сайті: https://letshelp.com.ua/kinovzhovtni.