У США виростили найбільший гарбуз у світі – його вага 1246 кілограмів: фото
Фото: Terry Schmitt

Учитель садівництва зі штату Міннесоти встановив новий світовий рекорд з вирощування найважчого гарбуза. Його гарбуз важить 1246 кілограмів, повідомляє The Guardian.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Тревіс Гінгер виростив цей гарбуз на задньому дворі. Чоловік витратив близько 15 000 доларів на підживлення та догляд за "Майклом Джорданом" — так він назвав гарбуз.

"Цього гарбуза звуть Майкл Джордан, тому що зараз 2023 рік і він найкращий баскетболіст усіх часів. (Номер на футболці Джордана був 23). Розпочався баскетбольний раунд, і я сказав, що це буде ідеально круглий гарбуз у формі баскетбольного мʼяча", — розповів Гінгер.

Гарбуз виріс розміром приблизно 2110 баскетбольних м’ячів. 43-річний викладач ландшафту та садівництва вирощує гарбузи з підліткового віку, продовжуючи сімейну традицію. Він виграв три з останніх чотирьох гарбузових зважувань.

Цього року чоловік виграв 30 000 доларів та еквівалент каблучки Суперкубка, розробленої місцевим ювеліром. Він планує реінвестувати виграш у вирощування ще більшого гарбуза наступного року.

Фото: Eric Risberg
Фото: Eric Risberg

"Я докладаю зусиль, щоб викликати посмішку на обличчях людей, і мені так приємно приїхати сюди, щоб побачити всіх у цьому місті", — сказав Тревіс Гінгер.

"Майкл Джордан" побив попередній рекорд, який встановив у 2021 році Стефано Кутрупі з Італії, на 21 кг.

Фото: Eric Risberg
Фото: Eric Risberg