У США виростили найбільший гарбуз у світі – його вага 1246 кілограмів: фото
Фото: Terry Schmitt

Учитель садівництва зі штату Міннесоти встановив новий світовий рекорд з вирощування найважчого гарбуза. Його гарбуз важить 1246 кілограмів, повідомляє The Guardian.

Тревіс Гінгер виростив цей гарбуз на задньому дворі. Чоловік витратив близько 15 000 доларів на підживлення та догляд за "Майклом Джорданом" — так він назвав гарбуз.

"Цього гарбуза звуть Майкл Джордан, тому що зараз 2023 рік і він найкращий баскетболіст усіх часів. (Номер на футболці Джордана був 23). Розпочався баскетбольний раунд, і я сказав, що це буде ідеально круглий гарбуз у формі баскетбольного мʼяча", — розповів Гінгер.

Гарбуз виріс розміром приблизно 2110 баскетбольних м’ячів. 43-річний викладач ландшафту та садівництва вирощує гарбузи з підліткового віку, продовжуючи сімейну традицію. Він виграв три з останніх чотирьох гарбузових зважувань.

Цього року чоловік виграв 30 000 доларів та еквівалент каблучки Суперкубка, розробленої місцевим ювеліром. Він планує реінвестувати виграш у вирощування ще більшого гарбуза наступного року.

Фото: Eric Risberg
Фото: Eric Risberg

"Я докладаю зусиль, щоб викликати посмішку на обличчях людей, і мені так приємно приїхати сюди, щоб побачити всіх у цьому місті", — сказав Тревіс Гінгер.

"Майкл Джордан" побив попередній рекорд, який встановив у 2021 році Стефано Кутрупі з Італії, на 21 кг.

Фото: Eric Risberg
Фото: Eric Risberg