В Україні оновлять шкільну дисципліну "Захист України" – що зміниться
Фото: АрміяІнформ

Шкільну дисципліну "Захист України" оновлять – туди додадуть більше практики, актуальних знань і навичок, щоб програма відповідала умовам сьогодення, повідомило Міністерство освіти України.

З вересня МОН запустить пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України" — його апробація відбуватиметься у школах різних регіонів України. На основі відгуків учителів і учнів програму дисципліни фіналізують.

Учнів на практиці навчатимуть основ мінної безпеки, а також як надавати домедичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, керувати БПЛА. В Міносвіти додають, що всі ці уміння можуть знадобитися школярам і в мирному житті.

Зазначається, щоб проєкт відбувся успішно, в МОН планують провести відповідні курси для вчителів.

"Для цього залучаємо міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих і готові вчити вчителів керувати FPV дронами, орієнтуватися на місцевості, надавати домедичну допомогу та запобігати травматизму", – йдеться у повідомлені.

Найближчим часом робочі групи почнуть напрацьовувати пропозиції з оновлення практичної складової дисципліни. Вони актуалізують програму, додадуть практичні заняття, підготовку до опанування базових технологій, якими зараз користуються захисники й захисниці.