В Україні створили генератор дитячих казок на основі штучного інтелекту: як це працює
Фото: Kazka.fun

Українські розробники Зоя Стеценко й Артем Буйновський створили сервіс Kazka.fun, який за допомогою штучного інтелекту генерує казки українською мовою.

Сервіс є безкоштовним і він таким залишиться. Оскільки його основна мета — бути доступним для дітей у будь-яких обставинах, не залежно від статків родини дитини та місця перебування.

Щоб створити казку потрібно зареєструватися на сайті, натиснути кнопку "Створити Казку" і обрати тему (чаклуни, козаки, космічні пригоди тощо). Можна вигадати власного героя та сюжет. Потім необхідно натиснути кнопку "Створити" і за хвилину унікальна історія готова.  Для кожної казки також створюються обкладинки.

Фото: Kazka.fun
Фото: Kazka.fun

Усі казки автора зберігатимуться на сторінці профілю. До власних історій можна повернутися, перечитати, відредагувати, видалити чи створити нові. Сервіс дозволяє створювати до 5 казок на день. Якщо ліміт вичерпано — можна читати казки інших.

За словами розробників, на сайті створюють казки з різноманітних куточків світу, зокрема з окупованих Донецька, Маріуполя, Луганська та Євпаторії. Найчастіше створюють казки про козаків, лицарів і принцес, науку й експерименти.