У Львові забудовник хоче облаштувати рекреаційну зону з водоймою біля ЖК
Фото: ЛМР

У Львові забудовник обіцяє відновити озеро поряд зі своїм ЖК на вулиці Замарстинівській, 172. Замість промислових ставків із рибою він хоче облаштувати там простір для відпочинку всіх містян. Про це повідомляє пресслужба міськради.

За словами забудовника, це озеро відновлять "у дещо іншій конфігурації", але збережуть основні параметри.

Замість трьох мініставків для розведення риби має з’явитися водойма з рекреаційною зоною, доступна для всіх мешканців Львова. Зону відпочинку з водоймою біля ЖК хочуть облаштувати вже у 2023 році.

До того ж забудовник планує відкрити біля облагородженої водойми заклад харчування. Раніше мер ветував це рішення, бо не було ясності, що буде з озером.

Впродовж місяця забудовник планує отримати містобудівні умови та обмеження. Цього року вони хочуть провести основну частину технічних робіт з благоустрою території.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

"Говорити про заклади громадського харчування можна, але я б хотів так: створюється повністю проєкт відновлення озера, озеро відновлюють, а все, що не зайнято площею озера, про ту ділянку можна говорити. Але якщо його відновити, тут вже жодний заклад харчування не зможе розміститися", — каже Юрій Тер-Арутюнян, голова громадської організації "Зручне місто".

На наступному засіданні комісії, куди запросили й мешканців, розглянуть напрацювання орендарів ділянки  щодо комплексу громадського харчування, який може постати поруч з облаштованим озером.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Якщо ресторан вписуватиметься в концепцію рекреаційного простору, його дозволять побудувати, якщо ні, то займатимуться лише відновленням водойми, підсумував заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Раніше мешканці прилеглих територій, які помітили засипане озеро на будівельному майданчику, звернулись до ЗМІ із закликом зберегти водойму.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Водночас, як інформують в Управлінні екології та природних ресурсів міста, їм було відомо про такі дії забудовника і вже велися перемовини стосовно відновлення водойми на території цього ЖК на вул. Замарстинівській.