Водопровідна вода у Києві безпечна та відповідає чинним нормам – Київводоканал
Фото: Unsplash

Водопровідна вода в Києві безпечна та відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам. Про це повідомляють у КМДА із посиланням на Київводоканал.

У комунальному підприємстві кажуть, що якість питної води у Києві контролюється за санітарно-токсикологічними, органолептичними й фізико-хімічними та показниками епідемічної й радіаційної безпеки відповідно до Державних санітарних норм.

А підвищену забарвленість води пояснюють тим, що річки Дніпро та Десна є забрудненими. Через це, попри підвищення дози коагулянтів в процесі водопідготовки, питна вода може мати візуально помітний жовтий відтінок, кажуть у Київводоканалі.

"Звертаємо увагу, що при цьому показники забарвленості, каламутності та загального заліза залишаються в межах норми ДСанПіН, згідно з яким дозволяється підвищення забарвленості до 35 градусів, каламутності до 3,5 НОК, загального заліза до 1,0 мг/л. Але ці показники впливають лише на візуальні якості води, і вода при цьому залишається цілком безпечною", — йдеться у повідомлені.