Біля Голосіївської вежі, яка має статус пам’ятки, знову помітили будівельників
Фото: Мапа Реновації

Поблизу 70-річної Голосіївської водонапірної вежі, яка нещодавно стала обʼєктом культурної спадщини Києва, помітили будівельників, пише "Хмарочос".

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Юрист забудовника Максим Гринь розповів виданню, що на ділянці не проводять жодних будівельних робіт. Там, за його словами, проводять роботу з благоустрою: прибирають територію, облаштовують пішохідні доріжки.

Відомо, що забудовник обіцяє відремонтувати вежу, а також планує звести шестиповерховий будинок поруч. Його юрист переконує, що місцеві мешканці спілкуються з архітектором, який розробляє концепцію комплексу біля водонапірної вежі.

"Ми, навпаки, зацікавлені в її збережені, відновленні, пристосуванні та отриманні нової сучасної функції, яка буде погоджена з власником вежі та, можливо, за їхньої згоди, з місцевими жителями", — наголошує Гринь.

Водночас мешканці кажуть, що ділянка має бути приєднана до Національного парку "Голосіївський". Вони також розповіли, що 25 квітня на ділянці проводилися слідчі дії. І наразі будівельні роботи призупинили.

Водонапірну башту побудували 1955 року за проєктом інституту "Київпроєкт". Ділянка, на якій знаходиться башта, є історичною складовою Голосіївського лісового масиву і межує з територіями, які входять до природно-заповідного фонду.