Біля Голосіївської вежі, яка має статус пам’ятки, знову помітили будівельників
Фото: Мапа Реновації

Поблизу 70-річної Голосіївської водонапірної вежі, яка нещодавно стала обʼєктом культурної спадщини Києва, помітили будівельників, пише "Хмарочос".

Юрист забудовника Максим Гринь розповів виданню, що на ділянці не проводять жодних будівельних робіт. Там, за його словами, проводять роботу з благоустрою: прибирають територію, облаштовують пішохідні доріжки.

Відомо, що забудовник обіцяє відремонтувати вежу, а також планує звести шестиповерховий будинок поруч. Його юрист переконує, що місцеві мешканці спілкуються з архітектором, який розробляє концепцію комплексу біля водонапірної вежі.

"Ми, навпаки, зацікавлені в її збережені, відновленні, пристосуванні та отриманні нової сучасної функції, яка буде погоджена з власником вежі та, можливо, за їхньої згоди, з місцевими жителями", — наголошує Гринь.

Водночас мешканці кажуть, що ділянка має бути приєднана до Національного парку "Голосіївський". Вони також розповіли, що 25 квітня на ділянці проводилися слідчі дії. І наразі будівельні роботи призупинили.

Водонапірну башту побудували 1955 року за проєктом інституту "Київпроєкт". Ділянка, на якій знаходиться башта, є історичною складовою Голосіївського лісового масиву і межує з територіями, які входять до природно-заповідного фонду.