Біля Квітів України прибрали парковку: там проводитимуть ярмарки, музичні вечори, свопи
Фото: Зберегти Квіти України/Facebook

У Києві біля будівлі "Квіти України" прибрали парковку, встановили антипаркувальні стовпчики й додатковий паркан. Про це повідомили в спільноті "Зберегти Квіти України".

У спільноті пояснили, що обмеження встановила столичн а влада на прохання громади. На випадок надзвичайних ситуацій залишили вільну зону біля посольства, яке межує з будівлею.

Основний в’їзд з перехрестя тепер заблокований, тож водії не зможуть паркуватися на зеленій зоні та тротуарі.

Фото: Зберегти Квіти України/Facebook
Фото: Зберегти Квіти України/Facebook

"Це дозволить нам з вами знову зустрічатись під стінами Квітів України для свопів, поетичних читань, ярмарок, музичних вечорів і таке інше", — йдеться у повідомлені.

Також заблокований в’їзд дасть змогу озеленювати клумби будівлі "Квіти України". Наразі тут уже проростають однорічні квіти та польові трави, що засіяли на толоці.

Квіти України — навчально-методичний павільйон у стилі пізнього модернізму на вулиці Січових Стрільців, 49, архітектор — Микола Левчук. Будівля споруджена у 1983–1985 роках. Вона отримала відзнаку Національної спілки архітекторів України як один з найкращих архітектурних творів 1985 року.

Квіти України тривалий час функціонували як магазин-оранжерея, згодом там був магазин "Бджілка".

У червні 2021 року власник оприлюднив концепт перетворення Квітів України на офісний центр. Тоді люди вийшли на мітинг проти цієї ідеї.

3 серпня 2021 року Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будівлю "Квіти України" до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва, а 6 серпня Міністерство внесло будівлю до реєстру державних пам'яток.