"Як із пекла": перший офіційний портрет Чарльза III після коронації розкритикували в соцмережах
Фото: Aaron Chown/WPA Pool

У Букінгемському палаці представили перший офіційний живописний портрет короля Чарльза ІІІ після його коронації. В соціальних мережах вже розкритикували портрет за його червоний фоновий колір. Про це пише BBC.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

На великому полотні, розміром 2,3 метра на 1,65 метра, британський художник Джонатан Єо зобразив короля у формі валлійської гвардії. На яскраво-червоному фоні король зображений із мечем у руці, а на його плече сів метелик.

Як повідомляє BBC, королева, побачивши портрет короля, сказала художнику: "Так, ви його зрозуміли".

Єо пожартував: "Якби це було сприйнято як зрада, я міг би буквально втратити голову, що було б відповідним способом смерті для портретиста — відірвали голову!"

За словами художника, король також побачив картину в "напівзавершеному стані. Спочатку він був злегка здивований насиченим кольором, але загалом він, здається, посміхався".

Робота митця отримала схвалення від Чарльза III. Проте в соцмережах прокотилась серія постів, де над портретом жартують, люди підставляють портрет короля в різні жартівливі фото або ж порівнюють червоний фон із пеклом.

Король отримав звання полковника Валлійської гвардії в 1975 році. На картині червоний колір мундира зникає на червоному фоні, що робить обличчя короля виразнішим.

Як зазначає художник, він хотів, щоб картина була самобутньою і розірвала зв'язок із минулим.