За мотивами мультфільму "Мавка. Лісова пісня" компанія FILM.UA створить повнометражний фільм
Кадр з мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Українська компанія FILM.UA Group зараз розробляє повнометражний фільм за мотивами анімаційної стрічки "Мавка. Лісова пісня". Про це повідомляє Variety.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Фільм, показаний у 148 країнах світу, зібрав понад 21 мільйон доларів у світовому прокаті.

За словами команди, екранізація ще глибше зануриться в український фольклор, пропонуючи більш "заплутане" зображення міфологічного персонажа.

"Сюжет і навіть персонаж будуть відрізнятися від анімації. "Лісова пісня" базувалася на нашій міфології та на творчості української поетеси Лесі Українки, але нам довелося переосмислювати персонажа для сімейної аудиторії. Тепер ми зможемо повернути все до того, як це було в легендах: зробити більш таємничим і захоплюючим", — каже продюсерка Анна Єлісєєва.

В основі історії лежить роман між Мавкою та Лук'яном, який натрапляє на неї в лісі. Поки їхні стосунки розквітають, їм доводиться долати складнощі кохання серед темних сил, які загрожують розлучити їх. Юлія Іванкевич, представниця FILM.UA Group, підкреслює, що історія Мавки вийде на "абсолютно новий рівень".

Через свою подорож глядачі потраплять у світ пристрасті, зради та спокути, де "стираються межі між людським і надприродним".

Ірина Костюк, яка продюсує фільм разом з Єлісєєвою, зауважила, що зараз знімати у зруйнованій війною Україні — це лише один великий виклик, але місцеві кінематографісти навчилися адаптуватися.