Фото: LIV Awards

Переможцями архітектурного швейцарського конкурсу LIV Awards 2023 стали чотири українські компанії, які отримали нагороди в різних категоріях. Про це зазначено на сайті конкурсу LIV Awards.

Meduza Food Court – Львівська область, місто Винники

Переможцем у номінації "Architectural Design Brand New" став ресторан від 5F Studio. Головним дизайнером став Андрій Ігнатюк.

LIV Awards

Meduza Food Court — ресторан просто неба, який за архітектурним дизайном символізує різні пори року: гора – зима, а хвилі – літо. Для будівництва ресторану конструкцію виконали з натуральних матеріалів таких як дерево, очерет, камінь кварцит тощо. Автори проєкту зазначають, що метал, який використовували під час будівництва, виробляли на "Азовсталі", а плантації, з яких брали очерет, повністю знищені російськими військами.

LIV Awards
LIV Awards

За словами архітекторів, найважливішим завданням було встановити рельєфний каркас, який має бути на вигляд легким і невагомим, а водночас — стійким та надійним. Ресторан може вмістити в собі – 374 людини.

Asia Restaurant – Львівська область, місто Винники

Азійський ресторан також є проєктом Андрія Гнатюка від компанії 5F Studio.

LIV Awards

Ресторан поєднав у собі східні країни з українським колоритом. Архітектори поділили зал на три зони та терасу. В зоні "води" розмістили акваріум, великі панорамні вікна та колони з мішковини.
Зона "вогню" символізує азійські країни. У цій зоні розмістили "палюче сонце" на стіні та вогняні риби. У зоні "концентрації людей один на одному" поставили столи зі штучного каменю, зручні крісла, щоб люди відчували максимальний комфорт у закладі.

LIV Awards
LIV Awards

На терасі автори розмістили амфітеатр з мідними елементами, які створюють відчуття камерного простору, люстрами, капелюхами та виноградними лозами. За словами архітекторів, під час розробки освітлення була ідея створити атмосферу, яка занурює гостей у вигаданий світ підводного ландшафту. Протягом дня світло створює різну атмосферу в ресторані, починаючи з ранкової зорі, переходячи до яскравого денного світла, заходу сонця і закінчуючи настанням ночі.

HAY Boutique Hotel and SPA by Edem Family – Буковель, село Поляниця

Проєкт готелю Edem Family компанії Yod Group, який здобув перемогу в категорії Architectural Design Hotel – Boutique. Головними архітекторами є Володимир Непийвода й Дмитро Бонеско.

LIV Awards

Це п’ятизірковий готель, який містить 40 номерів, два ресторани та SPA. З будівлі готелю відкривається вид на Карпати. Сам готель нагадує скелю з каскадами рослин. Інтер’єр прикрашений місцевими деревами, травами, суницею та ожиною.

LIV Awards

На шостому поверсі розташували басейн зі скляною стінкою, одна частина стіни розміщена у приміщенні, а інша – на відкритому просторі. Дно басейну має круглі ілюмінатори, що виходять у стелю коридору нижнього поверху.

LIV Awards

Dragonfly – вілла в Дубаї від української компанії Isto

Вілла перемогла у номінації Architectural Design Residence. Головним архітектором є Андрій Ярошенко.

Будівля має площу 2500 м², яка умовно поділена на дві частини — два крила.

LIV Awards

Натхнення для дизайну полягає в імітації структури крил бабки. Силует відкритих крил, світлових інсталяцій на фасаді та стелі повністю символізують характеристики мембранних крил зі складними прожилками.

LIV Awards
LIV Awards

За словами архітекторів, вілла побудована з основних природних матеріалів: металу, що підкреслює маневрову та гнучку архітектуру, камінь і скло.

LIV Hospitality Design Awards – це міжнародний швейцарський конкурс, який оцінює архітектурні й дизайн-проєкти, що формують світову індустрію гостинності.