Фото: Уніан

В Україні внаслідок спалювання сухостою згоріло майже 8000 га землі, також живцем згоріли тисячі диких тварин, повідомляє ДСНС.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

"Майже 8000 га згорілої землі, тисячі живцем спалених диких тварин, колосальні матеріальні збитки, залучені значні людські та технічні ресурси. Такими є наслідки безглуздого спалювання сухостою з початку року", – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що у 90% випадків причина виникнення пожеж в екосистемах — людська недбалість. Деякі господарі бездумно випалюють суху траву, чагарники та сміття.

Щодня рятувальники ДСНС гасять до сотні таких пожеж. У 2023 році вже ліквідовано майже 10 000 загорянь в екосистемах і на відкритих територіях.

У службі додають, що з випалених місць пернаті летять вже назавжди. А якщо пожежа була масштабною — територія стає непридатною для життя будь-якої живності.

ДСНС наголошує, що в Україні триває пожежонебезпечний період, а вітри роблять ситуацію ще небезпечнішою. "Будь-яке необережне поводження з вогнем — недопалок, кинутий у лісі, парку або ж із вікна авто, — може спричинити масштабну пожежу", — нагадують рятувальники.