Фото: Геннадій Кривошея

У Київраді створили робочу групу, яка розглядатиме незаконну забудову в парку Пушкіна. На місце вже виїжджали члени групи, повідомив голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея.

"В Київраді створена робоча група щодо розгляду незаконної забудови в парку Пушкіна. Сьогодні виїзна робоча група працює в парку", — написав Кривошея.

Кривошея наголосив, що мешканці обґрунтовано скаржаться через небезпеку забудови парку.

Фото: Геннадій Кривошея

Раніше на місці будівництва було кафе "Ліра". Забудовник проводив реконструкцію свого об'єкта без зміни функціонального призначення. Земельна ділянка була йому передана в користування ще у 2003 році. Він отримав містобудівні умови та обмеження, дозвіл на будівництво, а також дозвіл від Мінкульту. Однак у 2019 році міська рада розірвала договір оренди.

Фото: Геннадій Кривошея

У середині березня 2023 року в парк приїхали будівельні крани, й роботи поновилися. Кривошея заявляв, що забудовник нищив зелені насадження.

Інспектори з благоустрою підтвердили, що картку благоустрою парку Пушкіна у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва було призупинено. Будівельна техніка залишила ділянку, а комунальники загородили під’їзди до неї блоками.

Фото: Геннадій Кривошея