Фото: TVORCHI

Міністерство культури та інформаційної політики пообіцяло допомогти гурту TVORCHI оформити належні документи, щоб він зміг поїхати в промотур Євробачення і виступити в Найробі. Про це заявила заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко, пише Укрінформ.

Вона наголосила, що в Мінкульті розуміють важливість представлення українського голосу за кордоном. Саме тому вони підтримуватимуть митців у прагненні просувати українську культуру, а також поширювати правду про події в Україні поза її межами.

"Зокрема, міністерство допоможе гурту TVORCHI, який представлятиме Україну на Євробаченні, оформити необхідні документи, аби музиканти могли поїхати у промотур Євробачення і виступити у Найробі", — каже Григоренко.

Відтепер чоловіки-артисти мають подавати відомості про військовий облік під час оформлення документів на виїзд за кордон. Це засвідчуватиме, що вони усвідомлюють свій обов’язок перед державою та повернуться з відрядження, йдеться у повідомлені.

Перед цим TVORCHI заявили, що не змогли виїхати з України через нові правила перетину кордону чоловіками від Мінкульту. Через заборону під питанням опинилися промовиступи перед Євробаченням, які організовують усі учасники пісенного конкурсу. Окрім цього, було зірвано виступ у місті Найробі, куди USAID запросив музикантів виступити на відкритті муралу в межах проєкту "Стіна" та повпливати там на рівень антиукраїнської пропаганди.

Після інциденту зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, який виїхав до Туреччини у складі групи на підставі тимчасового дозволу і залишився там, отримавши три повістки, МКІП подало на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.