Фото: EPA

Представник з Німеччини, Ісаак Гудеріан, на пісенному конкурсі Євробачення-2024 вважає, що виключення Ізраїлю та Росії з шоу є неприпустимим. Про це він заявив у інтервʼю ZDF.

Співак, який виступає під сценічним імʼям Isaak поспілкувався з німецькими журналістами та обговорив протести палестинських активістів через участь Ізраїлю та відсутність на конкурсі у Швеції представника Росії.

За його словами, заклики про виключення Ізраїлю з шоу є "божевільними".

"Ми просто група людей, які збираються разом і роблять музику. Гасло заходу – "Об’єднані музикою. Без Ізраїлю і Росії учасники Євробачення вже не обʼєднані музикою. Тоді ми "Об’єднані музикою" – за винятком тих, хто належить до уряду, який робить те, що нам морально не підходить. Я вважаю це божевіллям", – наголосив Гудеріан.

Він додав, якщо організатори почнуть "категорично всіх виключати", то учасників ставатиме все менше, і в певний момент Євробачення більше проводити не будуть.

"Я цього не розумію. Навіщо виганяти Ізраїль? Нехай і Росію назад повернуть на конкурс", – каже Isaak.

Співак отримав пояснення щодо виключення Росії з конкурсу від оргкомітету Євробачення.

За його словами, причина виключення Росії з конкурсу не пов'язана з терористичними атаками на українців, а пов’язана з відсутністю "вільної журналістики". Він стверджує, що такої у РФ немає, тому її й виключили.

"Мені це пояснили, і це було легко зрозуміти. В Ізраїлі є вільна журналістика, у Росії – ні. Щоб не підтримувати російську пропаганду, було сказано, що, на жаль, ми не можемо дозволити Росії брати участь. Тому було ухвалено рішення дозволити Ізраїлю взяти участь, а Росії – ні. Мені це теж не подобається, але я можу це зрозуміти", – сказав виконавець.