Фото: Banksy / Instagram

У Лондоні двоє невідомих викрали останню роботу вуличного художника Бенксі. Це сталося менш ніж за годину після того, як художник визнав своє авторство. Двох ймовірних зловмисників вже затримала поліція, пише BBC.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

В пʼятницю на півдні Лондона на червоному дорожньому знаку STOP з'явилися три військові безпілотники. Підписники Бенксі в Instagram інтерпретували цю роботу як "заклик до припинення вогню у секторі Гази".

Фото: Banksy / Instagram

Одразу через годину після того, як Бенксі визнав своє авторство, двоє невідомих викрали його роботу. На відео й фото із соціальних мереж видно, як один чоловік тримає орендований велосипед, на якому стоїть інший і відламує знак від стовпа плоскогубцями, а потім тікає з ним.

24 грудня лондонська поліція повідомила, що заарештувала 20-річного підозрюваного. Наразі його випустили під заставу до подальших розслідувань. А вже 25 грудня затримали 40-річного чоловіка, він залишається під вартою.

Розслідування триває, тож правоохоронці просять зателефонувати в поліцію тих, хто знає, де зараз знаходиться знак.

А поки що місцева влада встановила на місці новий дорожній знак, щоб не наражати на небезпеку учасників дорожнього руху.

Бенксі — псевдонім відомого англійського вуличного художника графіті, політичного активіста та режисера, особа якого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. 

  • У раніше втраченому інтерв'ю BBC вуличний художник Бенксі підтверджує своє ім’я. Він представився Роббі.
  • У листопаді 2022 року Бенксі підтвердив, що створив сім графіті в різних місцях України, зокрема в Києві, Ірпені та Бородянці.