Фото: Unsplash

У Римі турист, який видряпав на стіні Колізею своє ім’я та ім’я своєї нареченої (Іван + Хейлі 23), ризикує отримати штраф у розмірі щонайменше 15 000 євро і до п’яти років ув’язнення. Про це повідомляє ANSA.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Зазначається, що акт вандалізму трапився, ймовірно, 23 червня. Тоді перехожі зняли на відео, як молодий чоловік вишкрябував імена на стіні Колізею ключами. Відео потрапило у соцмережі та привернуло увагу поліцейських.

"Я вважаю дуже серйозним, негідним і ознакою великої некультурності, коли турист спотворює одне з найвідоміших місць у світі, таку історичну спадщину, як Колізей, щоб написати ім’я своєї нареченої", — заявив міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано.

Міністр висловив сподівання, що порушника знайдуть та покарають відповідно до законів Італії.

Адміністрація археологічного парку Колізей подала скаргу про пошкодження амфітеатру Флавіїв у неділю, 25 червня, через два дні після публікації в Інтернеті відповідного відео.

Разом з цим епізодом за перші шість місяців 2023 року вже є чотири скарги на пошкодження Колізею: одна в лютому, одна в травні та одна рівно місяць тому.