В Італії туристу, який нашкрябав на Колізеї своє ім'я, загрожує штраф і ув'язнення
Фото: Unsplash

У Римі турист, який видряпав на стіні Колізею своє ім’я та ім’я своєї нареченої (Іван + Хейлі 23), ризикує отримати штраф у розмірі щонайменше 15 000 євро і до п’яти років ув’язнення. Про це повідомляє ANSA.

Зазначається, що акт вандалізму трапився, ймовірно, 23 червня. Тоді перехожі зняли на відео, як молодий чоловік вишкрябував імена на стіні Колізею ключами. Відео потрапило у соцмережі та привернуло увагу поліцейських.

"Я вважаю дуже серйозним, негідним і ознакою великої некультурності, коли турист спотворює одне з найвідоміших місць у світі, таку історичну спадщину, як Колізей, щоб написати ім’я своєї нареченої", — заявив міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано.

Міністр висловив сподівання, що порушника знайдуть та покарають відповідно до законів Італії.

Адміністрація археологічного парку Колізей подала скаргу про пошкодження амфітеатру Флавіїв у неділю, 25 червня, через два дні після публікації в Інтернеті відповідного відео.

Разом з цим епізодом за перші шість місяців 2023 року вже є чотири скарги на пошкодження Колізею: одна в лютому, одна в травні та одна рівно місяць тому.