Фото: КМДА

У Києві розпочав роботу перший в Україні Центр стресостійкості. Про це повідомляють у КМДА.

В центрі надаватимуть психологічну допомогу різним соціальним і професійним групам населення, зокрема демобілізованим військовим і членам їхніх родин, а також тим, хто забезпечує життєдіяльність міста в умовах війни: комунальникам, соцпрацівникам, лікарям, вчителям і загалом усім цивільним, хто цього потребує.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

"Ми почали працювати над створенням Центру стресостійкості після повномасштабного вторгнення. Стало очевидно, що наші фахівці потребують навчання, аби допомагати людям, які пережили жахи окупації, зазнали фізичного насильства, зґвалтувань, втратили близьких", — зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За словами Хонди, Київ підписав меморандум з Ізраїльською коаліцією травми. Київські психологи пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition. Під час стажування столичні психологи, зокрема, бачили, наскільки важливою є психоедукація населення.

Фото: КМДА

У просторі облаштували тренінгові кімнати, локації для сімейних та індивідуальних консультацій, конференц-зали. Зараз у центрі працюють 15 психологів, але штат хочуть розширювати, як і мережу локацій для консультації.

До створення київського Центру стресостійкості долучилися Посольство Канади в Україні, Ізраїльська коаліція травми (ІТС), Фонд Народонаселення ООН в Україні, ГО "Новий соціальний вектор" та ГО "Інноваційні соціальні рішення".

Фото: КМДА