Фото: Unsplash

Виконавчий комітет Одеської міської ради проголосував за проєкт рішення про розміщення електросамокатів, моноколіс та іншого електротранспорту на спеціальних майданчиках для платного паркування та за їхніми межами на території Одеси. Про це йдеться на сайті Одеської міської ради.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Члени виконавчого комітету Одеської міської ради проголосували за внесення змін до Міської цільової програми розвитку електротранспорту в м. Одесі на 2022 – 2026 роки. Згідно зі змінами до постанови Кабінету міністрів і внесеними змінами до закону "Про транспортний засіб", що електросамокати є транспортним засобом, їх не можна паркувати на тротуарах.

Інформації про те, де саме будуть розміщуватись паркомісця, ще немає.

"Буде опрацьовано питання розміщення самокатів, як в межах платного паркування, так і в карманах для паркування транспортних засобів по місту", — зазначив директор департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Володимир Хитренко.

Він додав, що найближчим часом департамент разом з операторами, які надають послуги з прокату електросамокатів, визначить місця для паркування на чинних майданчиках для паркування транспортних засобів.