Фото: Resex

Veteran Hub спільно з креативною агенцією Patsany Agency створили освітню платформу Resex про повернення до сексуального життя після бойового поранення.

На сайті освітньої платформи Resex військовослужбовці, ветерани й ветеранки та їхні партнери можуть ознайомитися з практичними рекомендаціями та посібниками щодо сексуальності й інтимності після поранень.

Платформа стане у пригоді всім військовим та їхнім партнеркам чи партнерам, а не лише воїнам, які зазнали поранень, адже зміни в сексі та близькості під час та після війни — це нормально, кажуть творці проєкту.

Фото: Resex

За словами військових медиків та психологів, понад 30% військових, повертаючись додому, мають зміни в сексуальному житті. На шляху до реінтеграції ветерани та ветеранки стикаються з певним викликами. Серед них — відбудова близьких та інтимних стосунків з партнером чи партнеркою.

Освітня платформа Resex зібрала практичні рекомендації та інформаційні матеріали про повернення до сексуального життя для воїнів з пораненнями.

Насамперед йдеться про посібник "Любись", де можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання щодо прийняття власного тіла після бойових поранень чи змін у лібідо, зокрема внаслідок лікування та налагодження інтимності з партнерами. Посібник доступний у двох версіях — для чоловіків-військових і для жінок-військових.

Фото: Resex

На платформі також зібрані корисні тематичні статті. До прикладу, які відбулися зміни в тілі і як говорити про поранення з партнером/партнеркою, як травма та бойовий досвід впливають на стосунки в парі, як відновити й урізноманітнити сексуальний досвід у нових умовах.

Крім того, команда проєкту пропонує ознайомитися з дослідженням "Сексуальність та інтимність воїнів з пораненнями", яке окреслює ключові бар'єри у поверненні до сексуального життя та позитивний досвід їхнього подолання.

Фото: Resex