Чой Сун Хва. Фото: Charlie Miller/CNN

Цьогоріч у конкурсі "Міс Всесвіт Корея" взяла участь 80-річна Чой Сун Хва. Жінка стала найстаршою учасницею світового конкурсу за його історію, про це повідомляє CNN.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Чой змагатиметься більш як з 30 учасницями за право представляти Південну Корею на фіналі конкурсу "Міс Всесвіт", який відбудеться в Мексиці вже в листопаді.

До 2024 року в організації "Міс Всесвіт" діяли суворі вікові обмеження, що дозволяли брати участь лише жінкам від 18 до 28 років. Проте наразі верхня вікова межа була знята. Також була скасована заборона на участь жінкам, що перебувають у шлюбі, є вагітними чи матерями.

Національні конкурси "Міс Всесвіт" теж слідували цим правилам.

Переможниця конкурсу "Міс Всесвіт Корея" буде визначатись за допомогою системи балів, що враховує голосування в інтернеті та оцінки суддів, які, за словами Чой, беруть до уваги як "зовнішню, так і внутрішню красу".

"Мати красиву зовнішність – це важливо, але думаю, також потрібно бути спокійними в душі й поважати інших", – сказала вона.

Чой Сун Хва у 50 вже була на пенсії та працювала доглядальницею в лікарні. У 72 роки стала моделлю, намагаючись заробити гроші для сплати боргів. У 74 роки дебютувала на Тижні моди в Сеулі. Відтоді з'являлася в корейських журналах, знімалася в рекламі різних брендів, зокрема популярного південнокорейського пива Cass.