Фото: Сергій Гришкевич/LiveJournal

"Тарілку" на Либідській будівлі Українського інституту науково-технічної та економічної інформації МОН України можуть вбудувати у ТРЦ "Ocean Mall". Про це повідомляє пам’яткоохоронець Дмитро Перов. Він також стверджує, що ці дії є порушенням законодавства, оскільки будівля має статус пам’ятки.

Будівля побудована у 1971 році за проєктом Флоріана Юр’єва та Льва Новикова. Конференц-зала, яка розташована в будівлі, має унікальну акустику, що дає змогу почути весь діапазон частот людського голосу й музичних інструментів. За задумом автора, це мала бути концертна зала зі світломузичним театром, що передбачає поєднання звуку й кольору.

  • У жовтні 2020 року будівля Українського інституту науково-технічної та економічної інформації МОН України отримала статус памʼятки архітектури.

  • 11 вересня 2021 року помер автор "тарілки на Либідській" Флоріан Юр'єв.

  • Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на реконструкцію приватних нежитлових будівель поруч з проєктом ТРЦ Ocean Mall на Либідській, що розташовані за пам'яткою радянського модернізму, відомою як "Летюча тарілка".