Фото: freepik

Дедалі більше субантарктичних пінгвінів навідується до антарктичної станції "Академік Вернадський", що розташована на острові Галіндез, про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Нині в Антарктиці закінчується зима, тож українські біологи фіксують постійні заходи груп до 70 птахів на Галіндез. Менші групи зустрічаються біля станції, а більші – на мисі Пінгвін-Пойнт, що розташований з іншого боку острова.

"Після першого раптового візиту наприкінці липня невеликі групи пінгвінів іноді навідувалися сюди. Потім лід заблокував протоки в нашій акваторії, і їх не було. Але за останній тиждень штормовий вітер та температура біля нуля частково зруйнували цей лід. І пінгвіни змогли знову користуватись зручними для себе ділянками на острові – де є відносно пологий спуск у воду", – розповів біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко.

Велике повернення пінгвінів відбудеться, як очікують полярники, наприкінці вересня – на початку жовтня. Але вже зараз "розвідники" заходять на острів, аби придивитися до кращих місць для гніздування

"Також загалом зростає кількість цих пернатих у нашому районі: дослідники спостерігали сотні пінгвінів на віддалених островах", – повідомляється в дописі.