До української станції "Академік Вернадський" приходять зграї пінгвінів. Полярники пояснюють, чому
Фото: freepik

Дедалі більше субантарктичних пінгвінів навідується до антарктичної станції "Академік Вернадський", що розташована на острові Галіндез, про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Нині в Антарктиці закінчується зима, тож українські біологи фіксують постійні заходи груп до 70 птахів на Галіндез. Менші групи зустрічаються біля станції, а більші – на мисі Пінгвін-Пойнт, що розташований з іншого боку острова.

"Після першого раптового візиту наприкінці липня невеликі групи пінгвінів іноді навідувалися сюди. Потім лід заблокував протоки в нашій акваторії, і їх не було. Але за останній тиждень штормовий вітер та температура біля нуля частково зруйнували цей лід. І пінгвіни змогли знову користуватись зручними для себе ділянками на острові – де є відносно пологий спуск у воду", – розповів біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко.

Велике повернення пінгвінів відбудеться, як очікують полярники, наприкінці вересня – на початку жовтня. Але вже зараз "розвідники" заходять на острів, аби придивитися до кращих місць для гніздування

"Також загалом зростає кількість цих пернатих у нашому районі: дослідники спостерігали сотні пінгвінів на віддалених островах", – повідомляється в дописі.