Фото: @emmocean

Журналістка та співавторка Youtube-каналу "Палає" Емма Антонюк запустила сестринський флешмоб "До та після" в Instagram. Допис став відповіддю на піар-кампанію колишнього позаштатного радника Офісу президента України Олексія Арестовича, в якій він рекламує свій семінар про "жінку на службі у сатани" та "кастрацію чоловіків".

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Мета флешмобу, як пояснює Антонюк, заклик до жінок поділитися власними досягненнями, силами, внутрішніми змінами, боротьбою з болем чи несправедливістю.

"Опублікуйте власні "до" та "після" і розкажіть свої історії! Це яскравіше, гучніше і талановитіше, ніж знущальні дописи сексиста, написані з лазурового узбережжя", – йдеться в дописі блогерки.

Також журналістка поділилася, що через критику семінарів Арестовича отримує погрози і закиди щодо своєї зовнішності.

"Звісно, я — жива людина, а не робот із соцмереж. Спочатку мені стало неприємно. Навіть боляче. Але потім я почала думати про цю концепцію "до" та "після". І ось що зрозуміла. Його принизливий та цькувальний пост не має стати черговим приводом відчувати сором і огиду. Нехай він підсилить наші голоси", – йдеться в дописі Антонюк.

До флешмобу долучилася велика кількість жінок, серед них:

  • блогерки Алла Малкін, Анастасія Забела, Софія Безверха, Жданя;

  • гінекологиня Олеся Кравець;

  • ілюстраторка Альона Жук.

Раніше ведучі проєкту "Палає" Емма Антонюк та Яна Брензей придбали два закриті семінари Олексія Арестовича і продемонстрували їх на своєму ютуб-каналі. У своїх семінарах колишній позаштатний радник Офісу президента називає жінок "істотами", запевняє, що жінки "служать сатані" й прямо закликає до насильства. Проте після розголосу Арестович відповів, що авторки вирвали цитати, які є "жартом", із контексту, також назвав ефір "Палає" "спрямованою атакою на репутацію".