Фото: unsplash.com

Італійські чиновники шукають дівчину, яка імітувала поцілунки та статевий акт біля статуї Вакха (бога вина і чуттєвості) у Флоренції. Її дії записали на відео, пише CNN.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Міністерство культури Італії та офіційні особи Флоренції висловили обурення через інцидент після поширення фото в соцмережах. У мерії міста заявляють, що особу досі не ідентифікували. Однак припускають, що туристка була в стані алкогольного спʼяніння.

Фото: соцмережі

Їй загрожує штраф і ймовірне довічне виключення з міста відповідно до розпорядження, яке забороняє будь-яке зловживання культурною спадщиною Італії.

Статуя Вакха є копією роботи скульптора Джамболоньї, яка датується 16 століттям. Оригінал зберігається в музеї Барджелло в центрі Флоренції. 

Це не перший випадок неналежної поведінки туристів з італійською культурною спадщиною. Наприклад, у 2022 році чоловік проїхався на Мазераті Іспанськими сходами в Римі. Того ж року штраф отримав турист, який серфив у Гранд-каналі Венеції.

Минулого року на півночі Італії туристи повалили цінну статую на одній з вілл, а у Флоренції затримали туриста за пошкодження статуї у фонтані Нептуна 16 століття на площі Синьорії.